Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A brit lovak egyötöde túlsúlyos

2011.01.25

 

Nagy-Britanniában nemcsak az örömben, hanem a gondokban is osztoznak gazdáikkal a lovak: egy tanulmány szerint ugyanolyan arányban szenvednek túlsúlyban, mint az emberek.

A Nottinghami Egyetem állatorvosi osztályának kedden nyilvánosságra hozott vizsgálata szerint a szigetországban élő, magántenyésztésű lovak egyötöde túlsúlyos.

A tanulmány készítéséhez összesen 160, az állattartók által kitöltött kérdőívet elemeztek. Mivel a kutatók abból indultak ki, hogy a gazdák lovaik súlyát kisebbre becsülik a valóságosnál, némileg többre becsülték a túlsúlyos állatok számát.

Ahogy az embereknél, úgy a lovaknál is a túl kevés mozgás és a túl sok táplálék kettőse okozza a problémát. A túlsúlyos lovak gyakran szenvednek patairha-gyulladásban, ízületi betegségben és anyagcserezavarokban.

A túlsúly egyre növekvő, és fajokon átívelő probléma, hiszen nemcsak az embereket, hanem négylábú társaikat is érinti - fejtette ki Helen Stephenson kutató. A megvizsgált állatok fele csak öt vagy kevesebb órát mozog egy héten. Negyvenkét százalékuk 6-7 órán át aktív hetente.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Profilkép
Elérhetőség

Clock
zenee

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=m0dnWnXPye4

LevelezőlistaArchívum

Naptár
<< Július / 2022 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 376950
Hónap: 1722
Nap: 43