Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Comac lovas könyve

2011.03.13

Megjelent Cormac McCarthy új regénye, a Vad lovak .:.

Cormac McCarthy neve akkor lett hazánkban is széles körben ismert, mikor 2008-ban a Nem vénnek való vidék című regényéből készült film négy Oscar-szobrocskát hozott el a díjátadóról. Azóta több munkája megjelent magyarul, most legújabb, Vad lovak című regényét veheti kézbe a magyar olvasó.

 

 

Cormac McCarthy jellegzetes stílusa, hátborzongató történetei egytől egyig alkalmasak arra, hogy magával ragadják az olvasót, a Nem vénnek való vidék után egyáltalán nem meglepő, hogy újabb könyvei is hatalmas sikert arattak a magyar olvasóközönség körében. A szerző művei közül egy másikból, a Véres délkörökből is készülőben van a filmadaptáció, mely Ridley Scott rendezésében kerül majd a mozikba.

Magyar nyelven most megjelenő regénye, a Vad lovak egy trilógia első darabjaként lát napvilágot, és a Vadnyugatra kalauzolja el az olvasót. A modernkori western egy tizenhat éves fiú felnőtté válásáról mesél, a McCarthy-tól megszokott sötét tónusban, véresen és hátborzongatóan. A külföldi kritika egészen felmagasztalta a könyvet, amely egyébiránt már elnyerte a Nemzeti Könyv-díjat is.

***


Cormac McCarthy: Vad lovak
Kiadó: Magvető
Fordította: Szentgyörgyi József
Terjedelem: 432 oldal
Ár: 3990 Ft

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Profilkép
Elérhetőség

Clock
zenee

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=m0dnWnXPye4

LevelezőlistaArchívum

Naptár
<< November / 2020 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 293632
Hónap: 4653
Nap: 162